Mickaël Dangin

 

Mickaël Dangin är namnet. 22 år gammal. Han kommer från vår vänort Novéant. Talar engelska förutom sitt modersmål naturligtvis. Klarar av spanska och tyska och kanske också en del finska eftersom han studerade i Finland hösten 2012.

Mickaël är mycket intresserad av våra länder här i norr. Därför anmälde han sitt intresse att vistas och som volontär arbete hos oss kommande sommar. Denna vistelse är en del av ett ungdomsutbyte  mellan oss här i Sörbyarna och den lilla kommunen Novéant i nordöstra Frankrike. Som vi tidigare berättat i Ersnäsbladet har Johanna Hietala från Alvik under den gångna hösten varit i Novéant inom ramen för detta europeiska utbytesprogram.

Mickaël kommer under sin vistelse att besöka skolorna i våra byar och inne i stan, i det senare fallet inriktad på de klasser som valt franska som andra främmande språk. Han kommer att få översätta en del informationstexter om våra byar från engelska till franska, göra en studie som jämför hur franska och svenska ungdomar använder sig av sociala media. Mickaël blir också indragen i en del mer handgripligt underhållsarbete avseende byggnader som våra föreningar äger. Detta som exempel på arbetsuppgifter som vår besökare kommer att bli engagerad i.

Vistelsen inleds i slutet av maj och avslutas i början av september. Mickaël bor hos olika familjer i Sörbyarna. Här erbjuder sig möjligheten att på hemmaplan göra en ny bekantskap genom att en tid ha Mickaël boende hos sig. Ta tillfället i akt!

Här finns Mickaëls text från den 28 april, innan resan till Sverige: Brev till Sverige

Mickaël var veckans bloggare i Norrbottenskuriren vecka 25 (2013). Här finns Bloggarna

Mickaëls krönikor finns att läsa här:

Krönika nr 1 på svenska - Fransk version
Krönika nr 2 på svenska - Fransk version
Krönika nr 3 på svenska - Fransk version
Krönika nr 4
på svenska - Fransk version
Krönika nr 5 på svenska - Fransk version
Krönika nr 6 på svenska -
Krönika nr 7 på svenska -
Krönika nr 8
på svenska -


Uppdaterad 22 November, 2014