Fyrklöverns skoter och fritidsförening

 

Till föreningens hemsida

 

Nedanstående kopierat från Ersnäsbladet nr 112 (Utgiven 2021-11-12)
   

 

Ronny Lejon, ordförande sedan ett par år, har en lång tid som aktiv i föreningen; hela 34 år. Han och några kamrater har i helgen arbetat med att röja led, placera ut stolpar och ledkryss.

Föreningen har ca 340 medlemmar. Noterbart är dock att det inom Luleå kommun finns cirka 11 000 registrerade skotrar. Alla byar (17 stycken) söder om Luleälven ingår i föreningen, som har byakontaktmän i respektive by. Var och en av byarna svarar för arbetet med underhåll med mera för sitt avsnitt av lederna som totalt sträcker sig 26 mil i terrängen.

Föreningen har skoterstugor i Ersnäs och Klöverträsk, och i Ale har man nyttjanderätt till byaföreningens stuga. Ronny berättar att det under senare år har varit mycket skadegörelse i och kring ”vår” skoterstuga på Hemberget. Den renoverades och piffades upp för något år sedan, men pynt och diverse föremål har stulits efterhand. Ved finns för att användas vid grillning och mys vid brasan. Föreningen tar tacksamt emot en symbolisk summa som vedbidrag, och swishnumret finns på anslag vid stugan.
Föreningens leder står öppna för andra än skoteråkare, därav namnet skoter- & fritidsförening. Lederna används och uppskattas av bland annat hundägare och skidåkare.

Kvinnor välkomnas till föreningen, eftersom ingen aktiv sådan finns förnärvarande i styrelse eller annat uppdrag.
Ronny informerar om att medlemsavgiften är 200 kr/år, för enskild eller familj, och skickar med en hälsning om att beloppet mottages på Swishnummer 123 60 22 453.

 

Styrelsen

  Namn Adress Postadress Tel E-post
Ordförande Ronny Lejon Ersnäsvägen 134 BV 975 92 070-353 13 16  

 


Uppdaterad 18 September, 2023