Rapport från medlemsmöte 2021-09-14

 

ANEA Medlemsmöte i Torpet, Ersnäs

ANEA:s styrelse samlad till medlemsmötet 2021-09-14.

Några medlemmar låter sig väl smaka. Foton Bo Axhammar.

Vänortsföreningen ANEA-medlemsträff 14 september 2020

17 ANEA-medlemmar möttes i Torpet vid årets medlemsmöte. Den sedvanliga hissningen av franska trikoloren uteblev denna gång då regnet stod som spön i backen. Inne i Torpet gav brasan i öppenspisen både värme och mysfaktor. Deltagarna avnjöt hamburgare med tillbehör och till kaffet serverades en läcker kaka alltmedan ett förnöjsamt sorl fyllde rummet.

Ordförande Elisabeth Greén hälsade alla välkomna och informerade tillsammans med styrelsen om aktuella frågor. Utveckling är på gång på flera fronter! En ANEA-logotype tas fram av Johanna Hietala och Susanna Selberg. Alexandra Gren utvecklar en FaceBook-sida med information om föreningen. Sven Persson har åtagit sig att utforma det formella vänortsavtal mellan Luleå kommun och vår franska vänort, som ju beslutades i kommunstyrelsen den 13 februari 2017. Målet är att avtalet ska vara klart för underskrift då vi har franska besöket nästa år.

Dominique Lorrette har uttryckt att våra vänner i Novéant sur Moselle önskar besöka oss i augusti 2022! En resa var inbokad redan 2020 då vi hade planerat att ta emot 20 franska vänner, men pga pandemin sköts den upp till 2021, och kunde ej ske det året heller. Vid medlemsmötet togs gruppfoto av nuvarande styrelsen, vilken tillsammans med en presentation kommer att delges motsvarande i Novéant.  Vi hoppas givetvis att dito från deras sida.

Tipsrunda är ett stående inslag på ANEA:s medlemsmöten, så även i år. Susanna Selberg hade anpassat rundan efter rådande väder, och den hölls alltså inomhus och var både intressant och lärorik. Vid prisutdelningen belönades samtliga deltagare med varsitt pris.

ANEA ser fram emot ett aktivt och givande år, där planering och förberedelser inför nästa års vänortsbesök från Frankrike står i centrum!

Är du intresserad av Frankrike, eller av ett utbyte med en vänort? Skulle du rentav vilja vara värdfamilj under den vecka som vi har besöket från Frankrike? Eller vill du delta med oss i någon aktivitet under vänortsveckan? Om du inte är medlem - välkommen till ANEA!

Kontakta gärna någon av oss eller någon annan i styrelsen;
Ordförande Elisabeth Greén e-post elisabeth.green@aspia.se
Kassör Susanna Selberg e-post susannaselberg@gmail.com
Sekreterare Ingegerd Skoglind Öhman e-post ingegerd@krivision.se

Styrelsen genom Ingegerd S-Ö